Wellness Way Resmål

Turkiet

Hälsoresan går till vackra Bodrum i Turkiet. Hotellet har vi valt med stor omsorg. Sinji Wellbeing Resort har vunnit pris som Europas bästa SPA-hotell. Deras koncept från grunden är att erbjuda en miljö och tjänster som bejakar och utvecklar hälsa.

Hotellet är praktfullt men samtidigt varmt och välkomnande. Material är genomgående naturmaterial. Det finns SPA, utomhusbassänger, gym, träningsytor utomhus m.m.. Hotellets restauranger använder fina råvaror och är en upplevelse i sig. Personalen är otroligt service-minded.

Dessutom - hotellet har inga vanliga rum. Enbart sviter.

Bodrum

Hotel Sianji Wellbeing Resort

Bodrum

Bodrum som plats är mycket speciell. Här finns flera av arkeologins guldkorn och mycket historiska sevärdheter, t.ex. resterna efter Mausoleum – Mausolos monument/grav, ett av världens sju underverk, den gamla korsriddarborgen, Mündos, den sjunkna staden och mycket mer.

Dessutom är klimatet i Bodrum unikt. Området har ett av världens syrerikaste luft och dessutom har luften en låg fuktighetsgrad vilket ger en behaglig värme även när temperaturen stiger.

Bodrum är en halvö som är kulturskyddad. Man får inte bygga högre hus än två våningar. Detta skapar en speciell landskapsbild.

På halvön finns flertal små pittoreska byar, fullt med restauranger och i stadskärnan finns ett omfattande natt- och nöjesliv med ett av Europas största utediscon som tar flera tusen personer.


Bodrum är en stad i Turkiet i provinsen Muğla, vid platsen för den antika staden Halikarnassos. Staden hade 34 866 invånare i slutet av 2011. Bodrum flygplats ligger 30 km utanför Bodrum. 

Fakta

Yta
557 km²

Kultur & sevärdheter
Här finns flera av arkeologins guldkorn och mycket historiska sevärdheter; resterna efter Mausoleum – Mausolos monument/grav, ett av världens 7 underverk, det gamla korsriddarborgen, Mündos, den sjunkna staden.

Klimat
Medelhavsklimat. Ett av världens syrerikaste luft, den är dessutom torr vilket ger en behaglig värme.